| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Pit M-ce

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 6:33 pm
Temat postu: |
|
|
| kicus napisał: | Rozumiem. Ale czy mógłbyś się powstrzymać, jakoś to dziwnie wygląda.
Może na przykład użyj takiego emotikona  |
Mogę się powstrzymać i się powstrzymam:) Ale lepiej zajmijmy się modelarstwem i tym co tu działa tiger  _________________ "Ból minie, dziewczyny lubią blizny, chwała trwa wiecznie"
Warsztat:
1. "Hmmwv under fire" 1:35 Iraq, USA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcus Marc

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 7:09 pm
|
|
bomba, wszystko wygląda świetnie, teraz pojazd, figurki, no i wyjdzie z tego świetna praca:)
tylko jedna malutka uwaga, sofa jest jak ze sklepu, pisałeś ,że dojdzie pył, ale powinieneś ja troszeczkę poniszczyc, może jakies rozprucie? i ślad wystającej gąbki?
tak poza tym wszystko wygląda genialnie:) nie mogę doczekac się końca:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tiger

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 6:19 pm
|
|
Nie mogłem się zebrać ostatnio do kupy po paru porażkach z KZ-1 (prace tymczasowo więc wstrzymuję) ale po kilku dość udanych próbach w dwóch innych projektach, których nie pokazuję na razie żeby nie zapeszyć wracam pomalutku do "Języka".
Na początek trochę podciągam prace z Hellcatem. Oblaszkowuję go delikatnie i w miarę swoich możliwości próbuję przy okazji co nieco poprawić.
|
 |
Pit M-ce

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 10:18 am
|
|
To są butelki czy łuski po nabojach w lewym dolnym rogu ??  _________________ "Ból minie, dziewczyny lubią blizny, chwała trwa wiecznie"
Warsztat:
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tiger

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 10:25 am
|
|
Ani jedno ani drugie. Pokazałem z czego wykonuję elementy widoczne na wieży. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pit M-ce

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 4:25 pm
|
|
Ok. A czy robiąc ściany budynku robiłeś mu washa żeby uwydatnić cienie czy jakimś innym sposobem. Bo ja swoje ściany pomalowałem i fajnie wyszły ale chciałbym uwydatnić cienie i zastanawiam się czy nie zrobić washa a potem pomalować bezbarwnym matowym ? Ten sam zabieg chcę zrobić z ulicą ? Pytam bo tobie bardzo fajnie wyszła elewacja zewnętrzna ? _________________ "Ból minie, dziewczyny lubią blizny, chwała trwa wiecznie"
Warsztat:
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tiger

|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 2:23 pm
|
|
Witam,
nie robię żadnego washa na ścianach.
Mój przepis na elewacje jest następujący (cytat z mojej strony):
... fragment ruin ... po poprawkach psiknięty podkładem 500 Mr. Hobby.
...
Ściany pomalowałem miksem Acryl-Putz, wody i czarnej matowej Vallejo. Cegły pomalowałem miksem farb Vallejo z niewielką ilością Acryl-Putz. Po wyschnięciu poprawiłem cegły mieszanką akryli ze sproszkowanymi ceglastoczerwonymi pastelami a potem pomalowałem ściany na właściwe im kolory.
Pomalowane na właściwy kolor ściany maznąłem delikatnie gdzieniegdzie suchymi pastelami, jasną szarą a potem białą. Potem palcami roztarłem ją po powierzchni ścian. Kolejny krok to zacieki wykonane olejną brąz VD (nierozcieńczoną - ale można pokombinować) i kolejne tym razem bardzo delikatne wtarcie białej suchej pasteli. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tiger

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 6:51 pm
|
|
Mały postęp w pracach nad M18.
Większość narzędzi zdobyczna (czyt. zabrana z zestawu Dragona U.S. Armored Infantry - dołączona ramka od Halftracka).
Wycior wykonany od zera (nie zwracajcie uwagi na to, że jest lekko wygięty, po doklejeniu będzie OK). Lina holownicza wykonana od zera (oryginalnie dołączony jest do zestawu sznurek, który na taką linę się nie nadaje) - do jej wykonania użyłem żył ze zwykłej skrętki komputerowej (świetnie się do tego nadaje).
No i na koniec taki mały detal:
|
 |
Pit M-ce

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 1:15 am
|
|
Dzięki za wstawkę o budynku. Jest pomocna Obserwuje dalej postępy... _________________ "Ból minie, dziewczyny lubią blizny, chwała trwa wiecznie"
Warsztat:
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tiger

|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 9:13 pm
|
|
Wycior zamocowany już na stałe:
I dzisiejsze zakończone sukcesem zmagania z "maleństwami" (niektóre są trochę krzywo ale przyklejanie takich drobiazgów to jednak nie to co tygrysy lubią najbardziej ):
|
 |
Tiger

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 7:32 pm
|
|
Dzisiejszy dzień upłynął mi na zmaganiach z tym:
|
 |
Badger Dobry Duch PWM

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 8:36 pm
|
|
Bardzo fajnie Ci to wychodzi  _________________ Pozdrawiam Jacek Cieślak - spad
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tiger

|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 7:17 pm
|
|
Dziękuję
Cegły były trochę za czyste więc spróbowałem to poprawić. Wyszło tak:
Mam nadzieję, że nie popsułem bo tego już się naprawić raczej nie da  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kicuś Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 7:31 pm
|
|
Pracuję w branży budowlanej i trochę się naoglądałem ceglanych ścian po skuciu tynków w starych kamienicach. Musze Ci powiedzieć, że jest idealnie, mega realistycznie. Szok. _________________ Pozdrawiam.
Tomek "kicuś" Kica. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Badger Dobry Duch PWM

|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 7:45 pm
|
|
Bardzo ładnie tiger, już widac że nie możesz tego zepsuć. Działaj bo towarzystwo efektów dalszych jest ciekawe. _________________ Pozdrawiam Jacek Cieślak - spad
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|