wf napisał(a):idziesz jak burza...

Eeee, samo się składa. A roboty nie ma przy tym za dużo. Chociaż, hmm, 3 godziny ponad nad tym siedziałem.
Biesiadnik napisał(a):Ps: Jak tam zakupy się udały

Watro się wybrać

Jasne. Kupiłem 2 * 0,3, 2 * 0,52, 0,7 i 0,82. Muszę przyznać, że jak na profil sklepu, oraz męską obsługę, to jest bardzo sympatycznie. Nawet się uśmiechają jak się wchodzi. Bardzo fajny sklep.
frugoman napisał(a):Ale tempo narzuciłeś, konkurencja z budki obok będzie musiała się napocić
Eee, po co, przecie nie o to biega. Zresztą ja dopiero zacząłem, silnik tylko poskładałem.
frugoman napisał(a):Czy te kabelki nie są ciut (no dosłownie ciut) za grube?
Hmm, mogą być niektóre ciut za grube. Ale to nie mają być przewody elektryczne, tylko predzej coś z płynami albo powietrzem. Zresztą, ma ładnie wyglądać, a czy to będzie ciut za grube czy nie, to narazie się tym nie przejmuję.
frugoman napisał(a):A propos koloru to ja tą brykę widzę w zielonym butelkowym metaliku, z tapicerką w kolorze kasztanowym. Albo Brilliant Orange z Tamki. Ostatnio wszystko zaczynam widzieć w brilliant orange..

Heh. Butelkowy metalik. Ja bym takim na ulicę nie wyjechał. Ale pomarańcz, zwłaszcza metaliczny, by mi się podobał.
NAOMI napisał(a):Draz, czy przewidujesz w tym modelu świecące reflektory?
Szczerze powiedziawszy, chyba zrezygnuję z tego pomysłu. Chodzi o to, że jeśli riobię diody w modelu, to namęczę się przy nich, napocę, kasy też to trochę zje, a te diody załączam dwa razy - do zdjęc na forum , i na zawody

. A całą resztę czasu stoją z wyłączonymi. Dlatego sens tego rozwiązania okazał się być dla mnie nikłym. Chyba, że zrobiłbym go włączany na podczerwiń. Z pilota. ale upchąć tam odbiornik, diody, baterię i całą resztę, zwłaszcza, że miejsca mało, mogłoby być problematyczne.