Dziękuję za uwagę i czekam na odpowiedź

mate64 napisał(a):Po pierwszemaszynka się grzeje i nie wiem czy to normalne i do jakiego stopnia można pozwolić mu się nagrzać.
mate64 napisał(a):Po drugiejakie ciśnienie może takie coś nabić 9(zeznania wachają się pomiędzy 3 a 6).
PeGaZ napisał(a):Mój się też nagrzewa - ale nie żeby był gorący, po prostu jest ciepły.
PeGaZ napisał(a):
Ja ma jako zbiornik wyrównawczy gaśnicę samochodową. Zazwyczaj nabijam do 6 atm. Jako wyłącznik do agregatu użyłem taki "nożny" jak przy niektórych lampkach i nim uruchamiam/wyłączam agregat.
Raz zdarzyło się raz, że podczas odkurzania mieszkania załączyłem niechcący agregat. Jak usłyszałem syk (zaczął przepuszczać wężyk dochodzący do butli) to na 15 atmosferowym cisnieniomierzu wskazówka była poza skalą. Trochę musiałem pospuszczać powietrza aby opadła, więc było grubo ponad 15atm.
Oczywiście na wyjściu mam reduktor.
PeGaZ napisał(a):
Na 3. pytanie nie znam odpowiedzi
mate64 napisał(a):No cóż pomimo problemów zmontowałem diabelską konstrukcję wygląda to to tak. Żałuje ze kompresor musi chodzić prawie cały czas, bo pojemność zbiornika wyrównawczego jest mała.
mate64 napisał(a):Może za jakiś czas jak troszkę kasy odłożę to upgrejduje to do miana kompresora z butlą z prawdziwego zdarzenia.
mate64 napisał(a):Tak wiem zaraz mi powiecie ze brakuje filtra na wlocie, chwilowo faktycznie, ale na razie nie mam pomysła
PeGaZ napisał(a):No to to może być przyczyną grzania
mate64 napisał(a):U mnie gaśnica trochę jest za mała (ok. 1l), więc jak będziesz upgrejdował daj większą.
mate64 napisał(a):myslałem albo o turystycznej 2 litry, albo o zmniejszeniu do 4-6 l butli od stara. Mam taką w garażu ale musiałbym się sporo z tym pobawić.
pio-trek napisał(a):mate64 napisał(a):myslałem albo o turystycznej 2 litry, albo o zmniejszeniu do 4-6 l butli od stara. Mam taką w garażu ale musiałbym się sporo z tym pobawić.
Chyba źle coś zmontowałeś w swoim kompresorze, zbiornik wyrównawczy wystarczy max.1,5l większy za długo bedzie sie napełniał. Kompresora moim zdaniem nie powinno sie włączać i wyłączać podczas malowania, cisnienie powinno być cały czas stabilne. Wydaje mi się, że masz problemy z regulacją cisnienia jeżeli podczas malowania ciśnienie w kompresorze spada albo rośnie.
mate64 napisał(a):Po trzeciejaki olej zastosować dla uzupełnienia jego poziomu i ile powinno go być
Narazie udało mi sie mniej więcej ustalić jego poziom na mniej więcej 1/3 wielkości obudowy.
Dziękuję za uwagę i czekam na odpowiedź
Wróć do Modelarstwo redukcyjne - plastik
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości