freez3 napisał(a):No wlasnie sie zastanawiam czy aby sie nie zacharuje tym pedzlemA niewiecie ile kosztuje mniejwiecej ta farba samochodowa?
No i czego uzywac na podklad? Bo tak sie zastanawiam... czy tez zwyklej akrylowej? I jaka jest roznica podkladow... bo chyba pod czerwony bedzie inny i pod czarny tez. Jak je dobierac?
No i postanowilem... kupuje Honde NSR od Hellera. Bedzie czarna...
Świstak napisał(a):Co do podkładu Motip, to szary jest jak najbardziej w pożądku, trzyma się plastiku bardzo moicno, i ani razu mi się nie zdażyło, żeby odpadł przy maskowaniu.
Świstak, absolutnie nie neguję co mówisz, tylko się zastaniawiam na tym może polegać ta różnica w doświadczeniach? Gdyby mi się zdarzyło raz, to bym mówił, że to ja nawailiłem, ale tyle razy....??
możesz to troszke rozszeżyć?? rozcienczasz motipy do aero?? próbowałeś to z lakierem bezbarwnym motipa???Ja większość moim modeli maluję farbami firmy Motip, jednak nakładanych Areografem,
Świstak napisał(a):A cały czas uzywałes jednej puszki, czy było to kilka, egzemplarzy??
Świstak napisał(a):Nie mam nic przeciwko negowaniu moich wypowiedzi, bo, konstruktywna dyskusja, i wymiana doświadczeń jestjak najbardziej wskazana!!1
Świstak napisał Cytat:
Ja większość moim modeli maluję farbami firmy Motip, jednak nakładanych Areografem,
możesz to troszke rozszeżyć?? rozcienczasz motipy do aero?? próbowałeś to z lakierem bezbarwnym motipa???
Wróć do Warsztat - pojazdy cywilne
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości