Macio4ever napisał(a):Aż mi się ręce wyciągnęły do RC211V Repsola, która leży sobie u mnie na półce.
Polecam. Mam Repsola na półce. Zdjęcia sa na mojej stronie, adres w stopce.
Macio4ever napisał(a):Czysty i ładny modelik. Kalka na sprzegle wygląda jakby się srebrzyła ale mam podejrzenie, że jest to efekt tylko na zdjeciu.
W rzeczywistości tak tego nie widać, choć model nie jest lakierowany.
Macio4ever napisał(a):Pozdrawiam i życzę coraz więcej Hond

w kolekcji
Na razie zajmę się innymi markami. Chyba zacznę od Ducati
Co do reszty Waszych opini, to jestem zaskoczony wyrozumiałością kolegów. Albo na tych zdjęciach tak mało widać. Kalki wyszły fatalnie!!!!
Pierwszy problem był taki, że odcień niebieskiego Tamiya i tych na kalkach z Camelem dokupionymi osobno był inny. To już widać na pierwszym zdjęciu i nie wierzę, że grono tak wytrawnych modelarzy tego nie zauważyło. W każdym razie dzieki, że mnie nie dobiliście
Co do samyego kładzenia kalek, to mam z tym zawsze jakieś problemy. Zwłasza ze spasowaniem dużych, z układaniem ich precyzyjnie na własciwym miejscu. Zawsze (podkreślam: ZAWSZE) coś spieprze! Wychodze z założenia, że jak czegos się od tak dawna nie mogę nauczyć, to nie będę tego robił. A widziałem robotę np. Portalusa i wiem jak to powinno wyglądać. Nie tak jak u mnie

Portalus - chyba Cię odwiedze jak będziesz nakładał kalkomanie, w ramach korepetycji!
Co do szwu na puszcze tłumika - przeoczyłem go. Na żywo tak bardzo go nie widać jak tutaj.
Poza tym jestem z modelu zadowolony. Jak napisał Portalus - ten model trudno zepsuć. Trzeba by się naprawdę postarać.